http://szeged-pleb.ofm.hu/

HITOKTATÁS

Plébániai hitoktatás

Elsőáldozásra felkészítés: hétfőnként  16.15 órától 17.45 óráig 3. osztályosok számára

Cinke kórusunkba: várjuk 7-18 éves korig lányok jelentkezését, akik szeretnének énekelni és közösségünkhöz tartozni. Találkozásunk időpontja: péntekenként 16 - 17.45-ig ( 7-14 éves korig) 17-20 óráig ( 15-18 éves korig).

Ministránsok: várjuk 7-18 éves korig fiúk jelentkezését, akik szívesen segítkeznek a szentmisén az oltár körül és szeretnének közösségbe tartozni. Foglalkozásaink: péntekenként 16-17.30-ig ( 7-11 éves korig); 18-20 óráig ( 12-18 éves korig) 

Felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk hitoktatásra, időpontja: péntek 16 órától. 

Bérmálkozásra  felkészítő: hétfőn 18.00-19.30-ig (9.-12. évfolyamosok részére)
                                               jelentkezni : 06-30-4155247 telefonszámon lehet
                                                  
Középiskolát elvégzettek csoportja:  érdeklődni : plébánia irodáján lehet

Hitoktatás az óvodákban

 
 
Plébániánk munkatársai a következő óvodákban végeznek hitoktatást:
 
Földműves utcai
 
Bem utcai
 
Vasút a gyerekekért alapítványi
 
Pick alapítványi
 
Zentai utcai
 
Újvidéki utcai
 
Koszorú utcai
 
 A hittan foglalkozások időpontjáról az óvodában adnak felvilágosítást. A kicsiknek hetente 30 perces foglalkozásuk van, ahol a bibliai történetekkel ismerkedhetnek, az életkoruknak megfelelő módszerekkel. Színezés, énekek tanulása, bábozás, mozgásos játékok, feladatlapok, különböző kézműves technikák.
A hittanáraink évek óta foglalkoznak az óvodás korosztállyal, szülők tiszteletére, többiek szeretetére nevelik őket, erősítik bennük a családba tartozás fontosságát.


 

Hitoktatás az iskolákban

 
 
Plébániánk munkatársai a következő iskolákban végeznek hitoktatást:
 
Alsóvárosi Általános Iskola
 
Fekete István Általános Iskola.
 
 
A hitoktatás pontos rendjéről szeptember közepén tudunk tájékoztatást adni. Addig is érdeklődni az iskolákban vagy a plébánia irodáján lehet. A hittan órák a tanítási idő után csatlakozó órákban vannak, ezért a szülőnek nem kell elvinni az iskolából a gyermekét, ha hittan oktatásra szeretné járatni őket. 
Ezek az órák a gyermekek életkorának megfelelően vannak kialakítva, tehát játékosan sokat mozgatva őket, feladatokat megoldva. Bibliai történeteken keresztül az éppen aktuális problémáikkal foglalkozunk. Erkölcsi értékeket közvetítünk számukra, mely a többiekkel való harmonikus együtt élést segíti. Közösséget szeretnénk nekik adni, ahol megélhetik az összetartozás és az elfogadás örömét.


 
szeged-pleb.ofm.hu © 2013, Minden jog fenntartva. | szeged.pleb@gmail.com | Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu