http://szeged-pleb.ofm.hu/

Házas Hétvége


 
A Házas Hétvége célja, hogy megújítsa, megerősítse a keresztény házaspárok egymás iránti szeretetét, valamint a papok, szerzetesek kapcsolatát Istennel és a rájuk bízottakkal.   Célja, hogy a megújított párkapcsolatok által harmónia legyen a családban, hiszen a gyermekeknek is biztonságot és örömet jelent, ha szüleik egymás iránti szeretetét mindennap megtapasztalják. 
Gyakran látjuk, hogy még a jól működő házasságokban is az évek során a kezdeti szerelem, szeretet elszürkül, elveszti erejét. Ahhoz, hogy újra vissza tudjunk térni az első szeretetünkhöz, hogy megtaláljuk egymásban újra azt a csodát, amit a kezdetekkor láttunk, mindennap tudatosan tenni kell. Mindig újra dönteni kell a szeretet mellett, és első helyre kell tennünk a fontossági sorrendben a házastársunkat (természetesen Isten után). Hogy ezt valóban meg tudjuk élni, segítenek bennünket a közösségi találkozások: a havonkénti kis csoportos (4-6 házaspár) összejövetelek, és az egész dél-alföldi közösséget (kb. 160 pár, 13 atya és szerzetes) érintő nagy programok, lelki napok, családos találkozók. 
A Házas Hétvége közösség már 30 éve van jelen Magyarországon, és 16 éve működik Szegeden és több környékbeli településen. Az alsóvárosi plébániához tartozó házaspárok közül sokan (kb. 30 pár) tagjai ennek a közösségnek is. Kisebb és nagyobb programjainknak gyakran ad helyet a ferences plébánia. Hálásak vagyunk érte, hogy itt mindig készségesen és szeretettel fogadnak bennünket, így otthon érezhetjük magunkat.
                                                                                                               Kondé László és Margit


← Vissza
szeged-pleb.ofm.hu © 2013, Minden jog fenntartva. | szeged.pleb@gmail.com | Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu