http://szeged-pleb.ofm.hu/

KÖZÖSSÉGEK

Kecskételepi közösség

Kecskéstelep kis kápolnájában hétről hétre ünnepeljük meg Krisztus áldozatát, szenvedését és feltámadását. A vasárnapi szentmisén 10.30-kor találkozunk, a szentmisét Kelemen atya celebrálja rendszeresen.

Gyálaréti közösség

A gyálaréti közösség az elmúlt harminc évben született meg. Szászi Balázs szolgálata által a felnőttek, a fiatalok és a gyermekek egyaránt részei a helyi keresztény életnek. A városból is sokan szívesen kapcsolódnak a közösségi találkozókhoz és az ünnepekhez. Vasárnaponként László atya jár ki misét celebrálni.
Szentmise vasárnaponként 10 órától kezdődik gyülekezéssel.

ÁLLANDÓ PROGRAMOK A FILIÁN

Ovis csoport  hétfő 16 óra

Iskolás hittan hétfő 17 óra

Ifjúházas csoport két hetente péntek 18-21 óra – gyerekfelügyelet biztosításával

Olvasókör havi egy alakom
Jelenlegi olvasmány: Umbero Ecco és Martini bíboros levelevése

Szt MÓNIKA kör havi egy alakom

Férfi Sátor kéthetente kedden

Film klub havi egy alakom

IMAÓRÁK

elsőcsütrötöki szentségimádás
         első csütörtök 21-23,30

Roráte imádság
         advent hétköznap reggel 5,45-től

Alsóvárosi közösség

A ferences közösség visszatelepülése óta sokat formálódott a helyi közösség. Achilles atya sokakat meghívott közösségi szolgálatra, ezáltal életre hívott olyan csoportokat, akik ma is aktívan formálják életünket és tanítják az ide érkezőket. Alsóváros több lelkiségi mozgalomnak is helyet ad, természetesen a ferences közösségeknek, a karizmatikus közösségeknek, a fokolare mozgalomnak és különféle társaságoknak.

Kultúrális eseményeken keresztül igyekszünk az évkörnek megfelelően együtt megélni az ünnepek szépségeit, belemerülünk a zene, a képzőművészet és a színház világába. A hagyományőrző programjaink pedig összekapcsolják az örökölt értékeket a mai lehetőségekkel pl. táncház, íjászat és kézműves foglalkozásokon keresztül őrizzük, tanítjuk és elmélyítjük tudásunkat.
szeged-pleb.ofm.hu © 2013, Minden jog fenntartva. | szeged.pleb@gmail.com | Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu